Corina IVAN psihoterapeut jungian

Cuarțul verde – echilibrează întregul organism și glandele endocrine

Printre cele mai cunoscute pietre de cuarț se află aventurinul verde, folosit în terapii complementare cu rezultate frumoase și pentru diverse bijuterii. Această piatră, are și denumirea de prasiolit, care vine din limba greacă, de la cuvintele “praz” și “lithos” adică “ piatra de culoarea prazului”.

Cuarțul verde este opac, presărat cu particule sclipitoare. Se exportă în special din India, Tibet, Nepal, Brazilia și China.

Mai mult
Cum să folosim cuarțul transparent în procesul de auto-vindecare

Vă propunem atenției, în mai multe articole, lumea cristalelor, proprietățile lor, metode de folosire și curățarea acestora. Este interesant de știut că denumirea cristalelor vine de la grecescul “kristallos” care înseamnă gheață. Ce sunt cristalele? Din punct de vedere fizic – nu sunt altceva decât apă fosilizată, luând naștere în timp, când apa se combină cu un element în anumite condiții de presiune, temperatură și energie. Siliciul (nisipul) în combinație cu apa dă naștere la dioxidul de siliciu cunoscut ca și cristalul de cuarț. Din punct de vedere metafizic – izvorul vieții apa, permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei ființe mai ordonate și unitare, tinzând spre o dezvoltare superioară în cadrul universului. Da, cristalele sunt vii!

Din punct de vedere metafizic – izvorul vieții apa, permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei ființe mai ordonate și unitare, tinzând spre o dezvoltare superioară în cadrul universului. Da, cristalele sunt vii!

Mai mult
Cristalul care activează primii trei centrii energetici din corpul tău

Citrinul este o piatră de culoare galbenă și atinge nuanțe de la brun gălbui până la brun-fumuriu. Deoarece este foarte rar, citrinul natural în formă de geode, vârf sau grup, se găsește mai des în forme de pietre colorate, fără să prezinte aceleași calități și proprietăți. Este o piatră sensibilă și fragilă care se zgârie ușor sau își pierde culoarea la soare, de aici și raritatea ei în forma naturală. Deschide porțile către o lume interioară ce poate fi manifestată în exterior.

Mai mult
Primii pași în terapia cu cristale și efectele ei asupra organismului

Se spune că atunci cand vrei un cristal el te găsește, în forme neașteptate, îl primești cadou, îl găsești sau îți apare în vis sau în diverse sincronicități. Cristalul te cheamă, te acceptă, te adoptă, este prietenul și Maestrul tău, din momentul în care l-ai dorit, face parte din viața ta.

Mai mult
Lista cu 15 dorințe și obiective ZEN pentru Anul Nou

NA mai trecut un an si ne pregătim ca de fiecare dată să întâmpinăm Noul An cu speranța că va fi mai bun decat cel care se încheie. Ne dorim sănătate pentru noi și familia noastră, belșug și precum urarea “ împlinirea dorințelor”.

Mai mult
Deochiul – doar un mit popular sau adevăr?

Ne place sau nu să acceptăm, mulți oameni se confruntă cu diverse simptome pe care le denumesc deochi. Miturile populare românești vorbesc de oameni cu “ ochi răi” sau care au avut probleme la naștere și acum dacă fixează pe cineva cu privirea îi produc acestuia stări neplăcute. Se spune că te deochi de urât dar și de frumos sau admirație. Sunt diverse legende despre cum alungăm deochiul. Cei bătrâni cunosc descântece, nescrise, transmise din gură în gură de la cineva în vârstă, apropiat sau din familie. Nu toată lumea are leac pentru deochi. Mulți spun rugăciunea Tatăl Nostru și îi ajută. Bătrânii spun că dacă nu te lecuiești de deochi înainte să mergi la culcare, a doua zi va fi mai rău și simptomele se agravează.

Mai mult
Duhuri rele din tradiția populară românească – Zburătorul, Pricololicii, Vasiliscul și Samca

În tradiția populară românească ca și la alte popoare, au existat dintotdeauna duhurile rele. În trecut ele apăreau din senin și schimbau sănătatea și viața celor care aveau ghinionul unei astfel de întâlniri. Oamenii vorbeau de un duh care ademenea fetele tinere, morți care bântuiau să-și facă dreptate sau să ceară pomană, spirite rele ale pădurilor care dacă te prindeau în mreaja lor fantastică nu mai erai ca înainte, duhuri care luau forma animalelor și vorbeau.

Mai mult