Corina IVAN psihoterapeut jungian

Despre bine și rău

Ce vă interesează mai mult în aceste vremuri, încărcate de nesiguranță pe toate planurile și îndelung mediatizată? Cum vă afectează tot ce se întâmplă în jurul vostru și ce măsuri vreți sau puteți să luați?

Unii dintre voi, cunosc binele și au ales să se lupte cu tot ce este rău și uneori ajung să devină răi, pierzând contactul cu ce este frumos în viață. Alții aleg răul, negativitatea umană față de semeni și par fericiți o vreme.

Mai mult
Tehnici de vindecare psihosomatice

Din perspectiva medicinei, sănătatea se bazează pe un sistem imunitar puternic și răspunsul acestuia la interacțiunea cu mediul exterior, respectiv viruși, agenți patogeni sau factori poluanți. La sfârșitul anilor `70, George Engel, a afirmat că este nevoie de un nou mod de gândire în rezolvarea cazurilor de boală și anume...

Mai mult
Află ce tip de personalitate ai: pesimistă, realistă sau optimistă

Pesimistul, realistul și optimistul – 3 viziuni diferite asupra lumii Există percepții diferite asupra lumii și de acest lucru suntem conștienți cu toții. Ce anume face să se întâmple acest lucru? În primul rând experiența de viață și cadrul familial și social, iar în al doilea rând tipul de personalitate...

Mai mult
Când avem o problemă sufletească – apelăm la duhovnic sau la psiholog?

Beneficiile terapeutice ale spovedaniei vs. terapia psihologică

Suntem martorii unei perioade de tranziție și confuzie cred, în a alege să mergem la psiholog sau la preot. În cultura noastră religioasă Fețele Bisericești au jucat un rol important în comunități mai mult în zona rurală unde sunt importante și acum. La oraș, observ cu tristețe că lumea nu mai știe să facă diferența între preotul –om și Instituția Biserică. Psihologii și ei încă nu sunt parte din viața noastră, așa cum se întâmplă în occident. Ce îi rămâne de făcut omului modern, unde să își spună oful și să-si elibereze sufletul de poverile lumești? Se naște întrebarea: unde să mă duc, cine mă poate ajuta?

Mai mult
Instinct sau rațiune: clasificarea comportamenului uman în viziunea lui Carl Jung

Acțiunile noastre sunt diferite, în funcție de scop, de situație, de persoanele implicate sau nu, de caracteristicile personale, de educația noastră, de momentul în care se produc și alți factori. Indiferent de toate acestea există o amprentă unică, specifică fiecăruia, și anume din ce perspectivă acționăm, logic sau bazându-ne pe ce simțim.

Instinctual, pentru că avem în noi această latură, vrem să ne exprimăm și să luăm de la viață ce avem nevoie și ce ne dorim.

Mai mult