Corina IVAN psihoterapeut jungian

Despre agresivitate

Suntem oameni și este firesc să avem în noi un dram de agresivitate.

Fiecare folosește cum consideră această parte din el, unii aleg ironia, sarcasmul, alții un stil de vorbire agresiv prin care monopolizează atenția, alții își inhibă această pornire complet sau aleg să facă mult sport; credincioșii se roagă; iar copiii se exprimă natural pentru că ei își permit, societatea sau familia,încă nu le-a impus normele morale.

Mai mult
În cât timp poți să ajungi maestru Reiki și ce implică gradele de inițiere în această practică

Mikao Usui, medic și terapeut japonez, a descoperit metoda de autovindecare a corpului prin atingere. Interesat de metodele lui Isus și Buddha de vindecare, a studiat religie, filozofie, medicină tradițională japoneză și metode de vindecare energetice. După multe studii, se spune că s-a retras la o mânăstire buddhistă, unde a postit 21 de zile și așa a avut o viziune prin care a reușit să descifreze un manuscris străvechi în sanscrită și informații despre cum poate fi folosit acesta în prevenirea și vindecarea bolilor. În existența sa a avut peste 2000 de elevi și a instruit 21 de maeștri.

El a numit Reiki – energia vindecătoare, energia universală a vieții.

Mai mult
Ayurveda ne învață ce trebuie să mâncăm în funcție de elementul nostru: vata, pitta sau kappha

Sistemul ayurveda privește tratamentul cu plante, masajul, dieta si sănătatea fizică. Are două componente, una de creștere spirituală și cealaltă de menținere a unui corp sănătos și liber de toxinele de toate felurile care stă la baza obținerii unei evoluții a spiritului. În ultimele decenii, occidentalii și-au manifestat dorința de a folosi metode medicale alternative și au fost mai interesați de tratamente pentru diverse boli ușoare din epoca modernă mai mult decât de spiritualitate. Cel mai cunoscut medic endocrinolog, autor și strălucit orator, Deepak Chopra a reușit să aducă ayurveda la loc de frunte în medicina alternativă.

Mai mult
Ce tip de educație e bine să oferim copiilor noștri?

Sătui de dogmele și regulile stricte pe care părinții de astăzi le-au trăit ca și copii pe vremea comunismului, tot mai mulți dintre acestia, au imbrățișat un tip de educație libertin, în care micuții sunt lăsați liberi să exprime ce simt, să facă ce vor și să aleagă ce-și doresc. Ce bucurie, pentru cineva care consideră că a fost învățat să facă doar ce i se spune și să nu iasă din ritmul grupului pentru a nu fi pedepsit sau marginalizat.

Mulți dintre noi, astăzi părinți, am pierdut cu aceste reguli, creativitatea, inițiativa poate și voința în ideea de a face pe plac spiritului de turmă. Acum, din contră este mai mult nevoie să fii special, diferit de ceilalți, să ai păreri personale avizate sau nu, să spui ce iți trece prin cap fără să analizezi deloc înainte de a deschide gura și să faci ce simți, fără să te mai deranjezi cu gânduri privitoare la cum îi afectează pe ceilalți în exprimarea și libertatea lor.

Mai mult