Corina IVAN psihoterapeut jungian

Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale – V

„ Tot ce este viu este energie. Dacă energiei i se permite să circule, fără a fi contrazisă, fără conflict fără împotrivire, energia curge fără limite și fără a se opri”- Jiddu Krishnamurti. Cunoscutul filozof și mistic indian a surprins în aceste rânduri, esența sănătății. Ultimul articol pe aceasta temă, prezintă Mudra inimii și Mudra căldurii și a energiei. Asa cum am scris și in articolele precedente, terapiile alternative, oferă o perspectivă a omului ca parte integrantă a ecosistemului în care acționează aceleași legi fundamentale.

Întreaga viață, este un schimb de energii prin care se caută în permanență armonie și echilibru.

Mai mult
Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale – IV

Ce sunt Mudrele și cum te ajută în viața de zi cu zi? Viața sub toate formele ei, ne animă pe toți individual și la nivel relațional cu toate formele de existență în acest joc minunat, curios și plin de surprize. Deschiderea în fața vieții ne împlinește și ne oferă un sens iar bolile ne blochează și ne despart de multe ori de noi, de cine suntem cu adevărat și ceea ce ne face fericiți. Din acest motiv, este important să ne împăcăm cu trecutul, să avem credința că viitorul ne oferă experiențe cărora cu siguranță le putem face față și să trăim în liniște prezentul, poarta dintre trecut și viitor.

Mai mult
Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale – III

Continuăm prezentarea Mudrelor din medicina chineză cu Mudra Golului și Mudra Soarelui. Multe din bolile cu care se confruntă societatea contemporană, au la bază, conform tradițiilor orientale un dezechilibru energetic intern.Trăind stări repetate de oboseală și tensiune sau stres, resursele organismului se epuizează și împiedică circulația energiei vitale în organism. Viața sedentară și alimentația săracă în nutrienți sunt alți factori care produc dezechilibre. Epuizarea sau blocarea energiei care ar trebui să circule natural în corp conduce la o rezistență scăzută a sistemului imunitar și o vulnerabilitate crescută la bacterii, viruși și alte organisme. Mai departe, infecțiile generate, conduc uneori la tratamente agresive pentru corpul deja slăbit și se creează un cerc vicios întreținându-se reciproc.

Mai mult
Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale – II

Fiecare individ, are o structură fizică și psihică personală, peste aceasta adăugându-se condițiile de viață, felul în care a perceput aceste experiențe si felul în care s-a dezvoltat. Exercițiile care urmează previn sau ameliorează diferite afecțiuni, dar nu înlocuiesc tratamentele alopate cunoscute. Se pot practica oricând și oriunde, dat fiind complexitatea scăzută și lipsa unor alte ustensile în afara degetelor de la mâini, suficiente pentru Mudras.

Aceste articole își propun să aducă avantajele diversității metodelor alternative de îngrijire a sănătății. Fiecare loc din lume, fiecare cultură și tradiție, au modul propriu de a vedea lumea și propria înțelegere a omului, sănătății și vieții. Medicina chineză este un exemplu de a folosi natura și legile care o guvernează pentru a înțelege lumea interioară și interacțiunea cu viața. Pentru aceștia simptomele sunt dereglări ale circuitului energiei în organism.

Mai mult
Puterea vindecătoare a Mudrelor – sănătate prin palmele tale

Resurse de vindecare la îndemâna noastră În majoritatea religiilor, terapiilor alternative și a școlilor spirituale găsim ideea că cele cinci elemente ale Universului, foc, aer, eter, pământ și apă se regăsesc în corpul uman. Fiecare deget de la mână începând cu cel mare, corespunde elementelor în ordinea enumerată, potrivit lumii orientale. Degetul mare – Foc Arătătorul – Aer Mijlociul – Eter Inelarul – Pământ Degetul Mic – Apa

Mai mult