Corina IVAN psihoterapeut jungian

Psihoterapie si consiliere psihologică

" Tot ceea ce ne irita la altii ne poate face sa ne intelegem pe noi insine". - Carl Gustav Jung

Viata este un cumul de factori esentiali in fericirea noastra, interni si externi. Atunci cand suntem intr-o relatie buna cu noi insine dar si cu cei din jur, de la cei apropiati: familie, prieteni, colegi cat si cu cei cu care intram in contact in diverse situatii, putem spune ca suntem in echilibru. Din vremuri vechi, oamenii cauta sa-si gaseasca echilibrul prin diverse mijloace printre care, in societatea moderna se afla si psihoterapia.

Toti ne dezvoltam, de-a lungul vietii, trecand prin diverse experiente mai triste sau mai vesele dar modul in care ne raportam personal la acestea, formeaza convingerile noastre despre lume si viata, libertatea si bucuria sau constrangerile si limitarile.

In cadrul unui proces terapeutic, individual, de familie sau grup, ne este mai usor sa vedem ca intr-o oglinda, unde avem ceva de modificat si ce vrem sa pastram din " povestea noastra". In cabinetul psihologic, clientul nu este judecat si nu exista ideea de " bun si rau" in analiza personalitatii. Fiecare, suntem oameni, unici, cu defecte si calitati si toti ne straduim sa facem ce credem noi ca este sanatos. Directiile pe care clientul le urmeaza sunt doar ceea ce el isi doreste. Psihoterapia este un proces de clarificare a gandurilor despre noi in concordanta cu prezentul trait iar psihoterapeutul este doar un insotitor cald, bun ascultator si avand cunostintele necesare despre psihicul uman.

Grupuri de dezvoltare personală

01. Atelier de interpretare a viselor

In analiza viselor vom urmari impreuna informatii legate de situatia existentiala actuala a visatorului, de problemele cele mai presante din viata sa in perioada visului, de personajele din vis.
Visele reprezinta o oportunitate de autocunoastere.

02. Grupuri de suport pentru părinți

Viața trepidanta a societatii noastre, ne face de multe ori sa nu mai avem suficient timp pentru copiii nostri si lucrurile sa ne scape de sub control. In discutii, alaturi de alti parinti care se confrunta cu situatii similare, reusim sa ne intelegem mai bine pe noi ca parinti si nevoile copiilor nostri.

03. Grupuri de dezvoltare pentru copii si adolescenți

Copiii sunt foarte deschisi la joc si din acest motiv, aceste ateliere se refera la cum se pot cunoaste mai bine si cum pot intelege diversitatea lumii prin jocuri specifice varstei.