Corina IVAN psihoterapeut jungian

Criza ca element transformator și vindecător

Cu toții avem momente în viață când “ ceva nu mai merge”, simțim că pierdem controlul și în nevoia de siguranță, încercăm cât mai rapid să scăpam de această criză apelând la toate mijloacele cunoscute.

Vă propun, o altă perspectivă a acestei situații care la prima vedere ne pare străină și care ni se pare că ne destabilizează. Să ne uităm mai profund în noi și să căutam ce se află la baza lucrurilor, să fim înțelegători cu noi și cu mesajul pe care viața îl oferă mai mult decât senzația supărătoare de disconfort.

Mai mult
Cuarțul verde – echilibrează întregul organism și glandele endocrine

Printre cele mai cunoscute pietre de cuarț se află aventurinul verde, folosit în terapii complementare cu rezultate frumoase și pentru diverse bijuterii. Această piatră, are și denumirea de prasiolit, care vine din limba greacă, de la cuvintele “praz” și “lithos” adică “ piatra de culoarea prazului”.

Cuarțul verde este opac, presărat cu particule sclipitoare. Se exportă în special din India, Tibet, Nepal, Brazilia și China.

Mai mult
Cum să folosim cuarțul transparent în procesul de auto-vindecare

Vă propunem atenției, în mai multe articole, lumea cristalelor, proprietățile lor, metode de folosire și curățarea acestora. Este interesant de știut că denumirea cristalelor vine de la grecescul “kristallos” care înseamnă gheață. Ce sunt cristalele? Din punct de vedere fizic – nu sunt altceva decât apă fosilizată, luând naștere în timp, când apa se combină cu un element în anumite condiții de presiune, temperatură și energie. Siliciul (nisipul) în combinație cu apa dă naștere la dioxidul de siliciu cunoscut ca și cristalul de cuarț. Din punct de vedere metafizic – izvorul vieții apa, permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei ființe mai ordonate și unitare, tinzând spre o dezvoltare superioară în cadrul universului. Da, cristalele sunt vii!

Din punct de vedere metafizic – izvorul vieții apa, permite unui membru al regnului mineral să ajungă în forma unei ființe mai ordonate și unitare, tinzând spre o dezvoltare superioară în cadrul universului. Da, cristalele sunt vii!

Mai mult
Cristalul care activează primii trei centrii energetici din corpul tău

Citrinul este o piatră de culoare galbenă și atinge nuanțe de la brun gălbui până la brun-fumuriu. Deoarece este foarte rar, citrinul natural în formă de geode, vârf sau grup, se găsește mai des în forme de pietre colorate, fără să prezinte aceleași calități și proprietăți. Este o piatră sensibilă și fragilă care se zgârie ușor sau își pierde culoarea la soare, de aici și raritatea ei în forma naturală. Deschide porțile către o lume interioară ce poate fi manifestată în exterior.

Mai mult