Corina IVAN psihoterapeut jungian

10 trucuri zen care te vor înveseli în aceste zile grele de iarnă

Iarna, e frig; se întunecă devreme; stăm mai mult în casă- în afara zilelor însorite peisajul este gri-cenușiu. Natura moare încet și în jurul nostru totul se pregătește metaforic să moară și să se trezească la viață de-abia la primăvară. Și noi, oamenii și animalele trecem prin același proces dar la nivel interior, psihic. Este vremea să facem pace cu trecutul, să ne repoziționăm față de amintirile noastre cu compasiune. Stând la căldură cu familia și prietenii dragi, la adăpostul sărbătorilor de iarnă, spunem poveștile noastre care reprezintă de fapt cine suntem noi.

Așa, în fiecare iarnă, devenim mai maturi, mai echilibrați, mai siguri pe noi și mai înțelepți.

Mai mult
Tehnici de vindecare psihosomatice

Din perspectiva medicinei, sănătatea se bazează pe un sistem imunitar puternic și răspunsul acestuia la interacțiunea cu mediul exterior, respectiv viruși, agenți patogeni sau factori poluanți. La sfârșitul anilor `70, George Engel, a afirmat că este nevoie de un nou mod de gândire în rezolvarea cazurilor de boală și anume ...

Mai mult
Cum să ne protejăm pielea și articulațiile pe timp de iarnă?

Iarna și-a intrat în drepturi și așa cum ne schimbăm hainele și încălțămintea, este ideal să ne schimbăm și modul de viață și obiceiurile pe perioada acestui anotimp. Am vorbit despre alimentația specifică iernii și acum a venit rândul corpului care este afectat de schimbarea de temperatură și lipsa de mișcare. Vă invit să vă faceți un obicei zilnic de a vă răsfăța corpul și pielea.

Poate cel mai des avem grijă de față și mâini, ele fiind cele mai expuse temperaturilor scăzute.

Mai mult
7 alimente delicioase pe care le putem consuma iarna fără să luăm în greutate!

Viața agitată a societății moderne contribuie la dereglarea organismului. Acum, în anotimpul rece, la stresul cotidian se adaugă și vremea rece, faptul că noaptea este mai lungă decât ziua, sunt diferențe de temperatură mari între exterior și interior și îmbrăcămintea poate nu este totdeauna adaptată acestor condiții. De asemenea, hrana, iarna, este mai bogată în calorii și mai săracă în vitamine și crudități. Mesele frugale, mașinile grăbite, timpul petrecut pe drum, programul încărcat și alte probleme care trebuie rezolvate repede, conduc la dezechilibrul întregii societăți și devine chiar normă pentru individ. Acum, toți avem poftă de mâncăruri dulci, acre și sărate care în mod exagerat au efecte dăunătoare asupra organismului. Oboseala cronică deteriorează integritatea sistemelor vitale. Atunci când suntem obosiți, sistemul imunitar devine hiperactiv și produce cantități exagerate de hormoni cu efecte toxice pentru organism și concomitent diverse alte simptome.

Mai mult
Află ce tip de personalitate ai: pesimistă, realistă sau optimistă

Pesimistul, realistul și optimistul – 3 viziuni diferite asupra lumii Există percepții diferite asupra lumii și de acest lucru suntem conștienți cu toții. Ce anume face să se întâmple acest lucru? În primul rând experiența de viață și cadrul familial și social, iar în al doilea rând tipul de personalitate...

Mai mult
Primii pași în terapia cu cristale și efectele ei asupra organismului

Se spune că atunci cand vrei un cristal el te găsește, în forme neașteptate, îl primești cadou, îl găsești sau îți apare în vis sau în diverse sincronicități. Cristalul te cheamă, te acceptă, te adoptă, este prietenul și Maestrul tău, din momentul în care l-ai dorit, face parte din viața ta.

Mai mult